Ötletek a pihentető alváshoz a téli időszakban

Ötletek a pihentető alváshoz a téli időszakban

A pihentető alvás néha nehezen elérhető, és az okok sokfélék lehetnek: a hőmérséklet változástól és, ezzel együtt, egy másik évszakra való áttéréstől a különböző betegségekig vagy a felgyülemlett stresszig. Szerencsére a szakemberek készültek néhány tanáccsal, amelyek segíthetnek leküzdeni ezeket a problémákat, és még télen is nyugodt és pihentető alvásban lehet részünk.

Íme néhány javaslat, amelyek minden bizonnyal segítenek minden reggel feltöltődve, tele energiával és optimizmussal felébredni.

• Nehéz, magas zsírtartalmú ételek – télen hajlamosak vagyunk többet és tartalmasabban étkezni, és ezek a praktikák egyáltalán nem előnyösek a szervezet számára, különösen, ha röviddel lefekvés előtt zajlanak. A nehéz ételek meglehetősen lassan emészthetőek, ezért ajánlott, hogy ha nem választhat alacsonyabb kalóriatartalmú alternatívát, akkor vacsorázzon körülbelül 4 vagy 5 órával lefekvés előtt.

• A természetes fény hiánya – télen a természetes fény nem túl erős, és a szürke légkör befolyásolja a szervezetet, ami miatt nem nagyon különbözteti meg a pihenőidőket az tevékenységi időktől. Ez befolyásolja a mindennapi tevékenységek természetes folyamatát, így nappal mindig álmosak vagyunk, és éjszaka, amikor aludnunk kellene, a szervezet már nem érzi a pihenés szükségességét.

• Túl magas hőmérséklet a saját lakásában – legyen az túl hideg vagy túl meleg, a teste soha nem fog úgy pihenni, ahogyan kellene. Az optimális hőmérséklet 20 és 23 Celsius fok között változik, ezért próbáljon meg nem túl messzire kerülni ettől a tartománytól. Télen jó olyan alvási termékeket használni, amelyek évszaktól függetlenül kiegyensúlyozott hőmérsékletet és magas szellőzést biztosítanak.

• Fizikai gyakorlatok – a hideg és a nem túl barátságos időjárás meglehetősen könnyen átültethető a lustaság pillanataiba, így idővel a sport másodlagos helyet foglalhat el életünkben. A szakemberek azt állítják, hogy legalább egy óra napi testmozgás jelentősen hozzájárulhat a pihenési időszak minőségének jelentős javításához.

Lehet, hogy nem vette figyelembe ezeket a részleteket, de a pihenőidők rendkívül fontosak a szervezet helyreállításához az egész napos munka és időszakos felgyűlt stressz után. Az éjszakai minimum 7 órás alvást semmiképpen sem szabad elhanyagolni, ezért ne hagyja, hogy a hideg évszak befolyásolja Önt, itt az ideje, hogy intézkedéseket tegyen néhány pihentető és nyugtató óra eltöltése érdekében éjszakáról éjszakára.