Mikor kell kicserélni a matracot?

Mikor kell kicserélni a matracot?

A matrac jeleket küld, melyek helyesen értelmezve az mondják „Cserélj ki”. Viszont nehéz pontosan rájönni, hogy mikor van az a pillanat, amikor ki kell cserélni a matracot. Éppen ezért bemutatunk 5 jelet, pontosabb 5 ismertetőjelent, amikor új matracot kell venni.

1.
Ha „forgolódik” és „hánykolódik” az ágyban és nincsenek egészségügyi problémáit. Ítélhet kizárásos alapon: evett valami nehezet vacsorára? Nem. Hideg vagy meleg van a hálószobában? Nem. Problémái vannak a gerincével, kezelés alatt áll vagy orvoshoz jár? Nem. Akkor a matracot kellene „vád alá helyezni”.

2.
Ha a matrac nem használódott el, viszont időköben mást keménységet talál kényelmesnek, mert időval megváltozott a teste, fedőmatrac segítségével változtathat a matrac nyújtotta kényelmen, ha nem szeretné még lecserélni.

3.
Valahol létezik egy 100%-ban Önnek való matrac. Milyen mértékben talál a jelenlegi matraca? Az utóbbi években a matracok skálája változatosabbá vált, így léteznek olyan modellek, amelyek minden kívánságnak eleget tesznek, amelyek az elmúlt években exotikusak vagy lehetetlenek voltak. Sőt, a technológiai vívmányai olyan matracot tudnak felkínálni, ami meghaladja az elvárásait.

4.
Fullad, könnyebben megbetegszik vagy allergiás lesz? Lehetnek mérgező részecskék és levegőből származó baktériumok vagy lehet a matraca. Amikor szeretné megtudni az okát az egészségét veszélyeztető láthatatlan veszélyeknek, ne ítélkezhet kizárásos alapon, hanem hozzáadás által. Több tényező lehet és mindegyiket meg kell találnia. Tudnia kell, hogy a matraca atkákat, allergéneket, egészségtele részecskéket tartalmazhat, amitől nem tud megszabadulni.

5.
A matraca becsaphatja. Egy 7 évnél hosszabb „kapcsolat” vele fájdalmas szakítással végződik az Ön számára. Lehet a legcsodálatosabb matrac, teljesítményei kb. 7 év után, egyszerűen érezhetően csökkennek, még ha nem is veszi észre ezt. Szeszélyeihez hozzászokva továbbra rajta fog aludni anélkül, hogy észrevenné mennyit árt alvása minőségének és életminőségének.

Legyen ésszerű és gondoljon a cserére, hogy új érezze az alvás pihentető előnyeit.

 

Jobb alvás, jobb élet, jobb világ