Blog

Az ideális alvás 100 titka - A paplan

Megjelent 22.09.2022.

Mindannyian tudjuk, milyen kellemetlen érzés éjszaka a hideg miatt megébredni. Ez könnyen megtörténhet meg, ha nem tartjuk tökéletes állapotban paplanunkat. Hetente egyszer friss levegőn szellőztessük a paplant. Ugyanilyen gyakorisággal ajánlott annak felrázása is, mivel használat közben elmozdulhat a töltelékanyag, így teltebb területek és kényelmetlen hézagok keletkezhetnek.

Az ideális alvás 100 titka - A párna

Megjelent 16.09.2022.

A párna rendkívül fontos a jó alváshoz. Testünk súlya és az éjszakai gyakori mozgás befolyásolhatják a párna szerkezetét. A párnát naponta szellőztessük és rázsuk fel, hogy a töltelék kiegyenlítődjön és párna megőrizhesse alakját.

Az ideális alvás 100 titka - Hátfájás

Megjelent 26.08.2022.

Már a mérsékelt hátfájás is megzavarhatja a mély alvást. Még ha nem is elég erős a fájdalom ahhoz, hogy felébresszen, az alvás minőségét nagyban befolyásolja. Ezért jó ötlet, hogy lefekvéskor tegyünk egy párnát a lábaink közé, így kiegyenlítjük a csípőt és csökkentjük a hát alsó részére nehezedő nyomást.

Az ideális alvás 100 titka - Vacsora

Megjelent 12.08.2022.

A vacsoránál túl sok étel fogyasztása alvászavarhoz vezet. Különösen a fehérjéket a legnehezebb megemészteni és ezek fogyasztásakor a szervezet rengeteg erőforrást fordít az emésztési folyamatra.